Zo duurzaam wordt Rijndael

24 oktober '22

Rijndael wordt een bijzonder gebied en een prettige plek om te wonen. Niet alleen vanwege de fijne en mooie woningen die er worden gebouwd, maar ook vanwege de duurzaamheid van het gebied. Deze duurzaamheid zit hem soms in de kleinste zaken en in meerdere gevallen zie je ze niet of nauwelijks, maar ze maken een groot verschil.

We nemen je graag mee op een duurzame reis naar Rijndael en vertellen je over het groen van deze prachtige plek.

image alt

De historie en het groen

Op de plek waar vroeger mensen van adel door de kasteeltuin slenterden, is nu de groene woonwijk Rijndael in voorbereiding. Een prachtige locatie met een rijke historie, wat als inspiratie diende voor het landschapsontwerp van Rijndael. Sander Lap, de landschapsarchitect van het project, gaf samen met zijn team invulling aan deze bijzondere plek: “Het groen in Rijndael vertelt het verhaal van het verleden”.

Lees meer over de plannen
image alt

De biodiversiteit van Rijndael

Omringd door het water van het Merwedekanaal, veel bomen en ook in deze nieuwe wijk komt veel groen. In de nabije toekomst komen er natuurlijk veel mensen te wonen, maar het gebied wordt nu al bewoond, door veel vogels en insecten. En dat willen we graag zo houden, want iedereen speelt een belangrijke rol.

Lees meer over de biodiversiteit
Wonen in Rijndael? Bekijk het aanbod
Hoe is het om te wonen in Nieuwegein? Bewoners vertellen je meer!