Zo centraal ligt Rijndael

Rijndael ligt op een unieke, lommerrijke locatie in Nieuwegein aan het Merwedekanaal. Door de centrale ligging in Nederland is de bereikbaarheid uitstekend. Of je nu met de fiets, de auto of het OV gaat, je bent zo in Utrecht. Ook de andere grote steden zoals Amersfoort, Den Bosch, Rotterdam en Amsterdam zijn niet ver. Kortom, de ideale uitvalsbasis!

image alt

Fiets

In Rijndael is het heerlijk ontspannen wonen en zijn vrijwel alle voorzieningen op loop- of fietsafstand. Boodschappen doen, terrasje pakken, naar school of sporten? Alles is dichtbij! Zowel via De Rijnhuizerbrug, de opvallende rode ophaalbrug, als via de Plettenburgsebrug aan de zuidkant, fiets je zo Rijndael in en uit. Ga je er een dagje op uit in Utrecht? Ook dan ben je met een half uur bij de hotspots van de binnenstad. Wil je juist een dagje spenderen in het groen? Stap op je elektrische fiets of racefiets en binnen 30 minuten geniet je van het landelijke karakter van de Lopikerwaard.

image alt

Auto

Rijndael kent een zeer goede bereikbaarheid met de auto. Via de N408 zit je binnen 7 minuten op de A12 en ben je in 20 minuten in de binnenstad van Utrecht. En door de centrale ligging in Nederland is het ook makkelijk aanrijden naar de andere steden zoals Amersfoort, Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Binnen 10 minuten rijd je de A2 en A27 op. Ligt je bestemming in Nieuwegein zelf? Via de Blauwe Brug aan de noordkant of via de Plettenburgsebrug aan de zuidkant van Rijndael ben je binnen mum van tijd waar je moet zijn.

image alt

OV

Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Op 350 meter loopafstand vanaf de ingang van de wijk zijn meerdere bushaltes. Vanaf hier kun je een rechtstreekse bus pakken naar Utrecht Centraal. Verder heeft Nieuwegein geen NS-treinstation, maar wel een sneltram waarmee je vanaf Cityplaza in een half uur naar Utrecht Centraal rijdt.

Nieuwbouw Rijndael ligging
Vragen? Wij staan je graag te woord
Sport, scholen of recreatie? De voorzieningen rond Rijndael