Wonen in Nieuwegein

Wanneer je in Nieuwegein woont, hoef je allang niet meer uit te wijken naar Utrecht om te shoppen, dineren of cultuur te snuiven. Het is een levendige stad vol natuur, restaurantjes, sportvoorzieningen en winkels. Als kers op de taart woon je in Rijndael aan de Utrechtse waterlinie. Zie jij jezelf al zomerse boottochten maken op dit historische water?

image alt

Rijke Historie

Hoewel Nieuwegein zelf nauwelijks meer dan 50 jaar oud is, kent de plek een bijzondere historie die veel verder terug gaat. De aanleg van het kanaal, toen nog de Vaartsche Rijn, zorgde in de twaalfde eeuw voor het opbloeien van het lintdorp Jutphaas. Het kanaal was een belangrijke handelsroute tussen Utrecht en Amsterdam. De vele monumentale gebouwen aan de Herenstraat laten deze geschiedenis nog steeds zien. Inmiddels maakt de vaart onderdeel uit van het Merwedekanaal.

image alt

De Utrechtse Waterlinie

Om de hoek van Rijndael vind je Fort Jutphaas. Het fort is onderdeel van het Utrechtse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  Dat is een verdedigingswerk van 85 kilometer lang en Fort Jutphaas is één van de eerste forten van de waterlinie. De Nieuwe Hollandse Waterlinie had als doel om het westen onbereikbaar te maken voor de vijand. Door delen land onder water te zetten liep de oprukkende vijand vast en hield de bevolking stand. Een indrukwekkend stukje historie.

Lommerrijk en levendig

Groen, bomen, historie en nog meer groen… in Rijndael woon je in een uitzonderlijk lommerrijke wijk waar je helemaal tot rust komt na een drukke dag. En toch is de levendigheid altijd dichtbij. In Nieuwegein is er namelijk áltijd iets te doen, met een rijk aanbod aan voorzieningen en inspiratie.  Ga maar na: in Rijndael ben je op loop- en fietsafstand van scholen, winkels, horeca, cultuur, gezondheidszorg, sportaccommodaties én spring je in het nabij gelegen haventje zo op je bootje. En de stad Utrecht bereik je met de fiets binnen een half uur of met de sneltram. Hoe bereikbaar wil je het hebben?

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook in Rijndael Nieuwegein wonen? Bekijk de wijken