‘Natuur, activiteit en gezelligheid: hier vind je het allemaal!’

18 december '23

Als inwoner van Nieuwegein kent Bas (30) de omgeving als geen ander. Vijf jaar geleden verhuisde hij samen met zijn vriendin Nicole naar een nieuwbouwappartement met uitzicht op het Merwedekanaal, tegenover het project Rijndael. Hij vertelt ons meer over hun keuze voor Nieuwegein: “De centrale locatie was voor ons heel erg belangrijk.”

Goede bereikbaarheid

Bas komt oorspronkelijk uit Winschoten, maar vertrok voor zijn studie naar Driebergen. Na een tijdje in Doorn te hebben gewoond, zocht hij samen met Nicole een nieuwe woning. “We twijfelden tussen Leidsche Rijn en Nieuwegein, maar we wilden graag een hond en daardoor werd de keuze een stuk eenvoudiger en kozen we voor Nieuwegein. Het is hier namelijk een stuk groener dan in Leidsche Rijn”, legt Bas uit. “Zelf werk ik in Houten en mijn vriendin in Utrecht, waardoor Nieuwegein voor ons de ideale uitvalsbasis is. Dat de snelweg goed bereikbaar is, vond ik ook belangrijk. Toen ik nog in Doorn woonde moest ik vijf kilometer rijden voor ik bij de snelweg was. Vanuit Nieuwegein zit je binnen no-time op de snelweg richting verschillende grote steden.”

Bas en Nicole
image alt

Alle voorzieningen dichtbij

“De locatie van ons huis is ideaal. Het winkelcentrum Cityplaza zit op vijf minuten loopafstand en daar vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt aan winkels. Iedere zaterdag is er een markt, daar ga ik graag naartoe. Wat we verder leuk vinden in Nieuwegein is Down Under: een gezellige plek waar je verschillende activiteiten kunt doen waaronder waterskiën. Er is daar ook een strandje waar je in de zomer kunt liggen en een restaurant met terras. Een andere horecatip is restaurant Celine, gevestigd in Fort Jutphaas. Dat is een wat luxer restaurant op een historische locatie.”

image alt

Veel activiteiten in Nieuwegein

De natuur in de omgeving was doorslaggevend voor Bas en Nicole om voor Nieuwegein te kiezen. “Inmiddels hebben we drie honden waar we veel mee wandelen. Er is een park in de buurt van ons huis maar we rijden ook regelmatig naar plas Middelwaard in Vianen. Dat is een recreatieplas met een groot losloopgebied. In de zomer gaan we daar twee tot drie keer per week naartoe. Wist je dat je zelfs kunt skiën in Nieuwegein? Bij de Nedereindse plas kun je van de skipiste af en er eventueel ook lessen volgen. Je hebt daar ook een leuke mountainbikeroute. Daarnaast golf ik graag. Daarvoor ga ik meestal naar Amelisweerd, in Utrecht, op ongeveer 20 minuten rijden van mijn huis. Wil je wat dichter bij huis sporten? Het sportcomplex Merwestein bevindt zich om de hoek met onder andere een zwembad en fitness.”

image alt

Suppen op het Merwedekanaal

Als het aan Bas ligt, blijft hij voorlopig nog wel even in Nieuwegein. “Het wonen aan het Merwedekanaal vind ik ontzettend leuk. In de zomer blaas ik mijn SUP op en ga ik via het kanaal richting Utrecht. Je kan verschillende kanten op; richting Vreeswijk, waar trouwens ook veel gezellige restaurantjes zitten of onder de snelweg door richting IJsselstein. Een bootje huren kan natuurlijk ook. Alles zit hier in de buurt, het is een ontzettend handige locatie. Wat mij daarnaast verraste, is dat hier zoveel jonge mensen wonen die in dezelfde levensfase zitten als wij. Daardoor heb ik nieuwe vrienden gemaakt in de buurt. Je leert hier makkelijk mensen kennen!”

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Lekker wonen in Rijndael? Bekijk het aanbod