“Tim en Tamara verruilden Utrecht voor Rijnhuizen”

29 november '23

Ongeveer anderhalf jaar geleden maakte Tim (40) samen met zijn vriendin Tamara (36) de overstap van Utrecht naar Nieuwegein. Het stel verhuisde naar een nieuwbouwwoning in de wijk Rijnhuizen, op een steenworp afstand van Rijndael. Hoe ervaren ze het wonen in Nieuwegein? Tim vertelt er alles over.

Geslaagde zoektocht naar een nieuw huis

Als geboren en getogen Utrechter, wilde Tim niets liever dan in zijn eigen stad blijven wonen. Maar door een beperkt woningaanbod, besloten Tamara en Tim verder te kijken naar nieuwbouwwoningen in de regio. Tim: “Ik heb vijftien jaar lang met veel plezier in het centrum van Utrecht gewoond. Tamara en ik woonden vrij klein, op ongeveer 35 vierkante meter, dus het was tijd voor een grotere woning met wat meer mogelijkheden voor de toekomst. De zoektocht begon uiteraard in Utrecht, maar we waren specifiek op zoek naar nieuwbouw en daarin was op dat moment weinig beschikbaar. We zijn beiden niet handig, dus een oudere woning waar we veel aan moesten klussen, was voor ons geen optie. Daarnaast wilden we ook graag een energiezuinige woning. Dus toen zijn we verder gaan kijken buiten de stad, maar wel in de buurt van Utrecht.”

Kopers rijnhuizen
image alt

Groene omgeving en uitzicht op water

Het koppel kocht uiteindelijk een woning in de wijk Rijnhuizen in Nieuwegein. “September vorig jaar zijn we in onze nieuwe woning getrokken. We vinden het ideaal dat we met nieuwbouw de aankomende vijf tot tien jaar weinig tot geen onderhoud hebben. Zo hoeven we niet te klussen”, vertelt Tim. “De locatie van Rijnhuizen is erg mooi. We wonen nu aan het water wat voor een indrukwekkend uitzicht zorgt. Wanneer ik ga hardlopen, loop ik vaak langs het Fort Jutphaas en het Kasteel Rijnhuizen, beide liggen om de hoek in een bosrijk gebied.” 

Jutphaas

“Loop je richting Jutphaas, dan kun je heerlijk aan het water zitten. Bij Aan de Kade kun je in de zomer een elektrische sloep huren en er is ook een terrasje. Ook hebben we laatst een mooi recreatiegebied ontdekt, de Nedereindse Plas. Hier kun je fijn wandelen en fietsen. Die plek kende ik nog niet voordat we hiernaartoe verhuisden. Dat geldt trouwens ook voor het stadspark Oudegein. Voor de dagelijkse boodschappen en voorzieningen gaan we meestal op de fiets naar de PLUS of Cityplaza, daar vind je echt genoeg aanbod aan winkels en restaurantjes.”

image alt

Goede verbinding met Utrecht

Voor zijn werk en om zijn vrienden te zien, komt Tim nog regelmatig in Utrecht. “De bereikbaarheid met Utrecht was voor ons belangrijk, omdat veel van onze vrienden daar wonen. We hebben samen een e-bike gekocht. In een kwartier fietsen staan we op het Ledig Erf in Utrecht. We kunnen daardoor de drukte opzoeken wanneer we willen, maar wonen tegelijkertijd veel ruimer en rustiger dan voorheen. In Utrecht-stad gaat iedereen op in de massa, niemand zegt je gedag. Als je hier door de wijk loopt, maak je eerder contact met mensen. Je krijgt een beetje het dorpsgevoel.”

Tim zegt volmondig ja tegen Rijnhuizen

Op de vraag of Tim het andere mensen kan aanraden om in Rijnhuizen te komen wonen, zegt hij volmondig: “Ja. Ik zou het zeker aanbevelen. Je ervaart hier de rust, ruimte en de voordelen van een nieuwbouwwoning maar tegelijkertijd sta je ook zo in het centrum van Utrecht!”