Nieuwe speel- en ontmoetingsplekken in Rijnhuizen

24 juni '24

Rijnhuizen bloeit en er wordt hard gewerkt aan fijne speel- en ontmoetingsplekken voor alle buurtjes. Langs wandelpaden komen bankjes voor een korte pauze, en er zijn diverse nieuwe speelplekken gepland volgens de Speelvisie Nieuwegein 2019-2029.

Bekijk het landschapsontwerp
image alt

Speelplekken voor iedereen

Verspreid door de wijk komen speelplekken voor kinderen van allerlei leeftijden. Zo wordt Fort Jutphaas een plek om te spelen en ontmoeten, met voetbaldoelen bij de scouting en een speeltoestel en glijbaan bij Restaurant Céline. In de zomer van 2022 werd hier een kabelbaan geïnstalleerd en een jaar later kwam er een nieuwe picknickbank, bankjes en een prullenbak bij. Bij Plettenburg staat een kleine schommel en twee doeltjes en in het voorjaar van 2023 kreeg het Edisonkwartier een nieuwe speelplek met speelhuisje, trampoline, duikelrek en wipwap. Later kwamen daar een bankje, prullenbak en pad bij. En weet je wat het leuke is? Buurtbewoners konden via een online vragenlijst gezamenlijk meedenken over het ontwerp.

image alt

Hondenlosloopveldje en ontmoetingsplekken

Tussen de Newtonbaan en Rond ’t Fort is op verzoek van de bewoners een hondenlosloopveldje gerealiseerd. Hier mogen honden vrij rondlopen zonder opruimplicht, en de gemeente zorgt voor het onderhoud. Ook kun je er lekker zitten bij de picknickplekken en bankjes rond het Fort. Bij Wijnestein, vernoemd naar het historische kasteel, komt een ontmoetingsplek voor jongeren. Zij chillen heerlijk bij de overdekte picknickbank met voorzieningen zoals wifi, USB-stopcontacten en draadloos opladen. Club Rhijnhuizen bedacht samen met de inwoners en leerlingen van het Oosterlicht College het ontwerp.

Speelvisie Nieuwegein 2019-2029

De Speelvisie Nieuwegein 2019-2029, mede-ontwikkeld door kinderen en aangenomen door de gemeenteraad op 22 mei 2019, vormt de basis voor al deze initiatieven. De visie benadrukt het belang van spelvormen zonder toestellen en zorgt voor een eerlijke verdeling van speelvoorzieningen in de stad. Het doel is veilige en toegankelijke speelruimtes met aandacht voor groen, water en verkeersveiligheid. Met deze ontwikkelingen wil Rijnhuizen een veilige omgeving creëren waar bewoners van alle leeftijden kunnen spelen, sporten en elkaar ontmoeten.

 

Bekijk het aanbod Wonen in Rijndael?
Neem contact op Heb je een vraag?