Beleef de magie van Kaarslicht in Vreeswijk

9 december '23

Op woensdag 13 december 2023 tussen 18:00 uur en 22:00 uur wordt het pittoreske Vreeswijk, op 15 minuten fietsen vanuit Rijndael, omgetoverd tot een magisch sprookje. Tijdens het evenement "Kaarslicht in Vreeswijk" worden de straatverlichting gedoofd en worden meer dan 10.000 lichtjes ontstoken, waardoor de hele omgeving sprankelt en betovert. Dit betoverende evenement biedt een unieke ervaring voor jong en oud, met koren, diverse activiteiten, lekkernijen en een sfeervolle kerstmarkt op de Handelskade.

image alt

Een kwartiertje vanaf Rijndael

Vreeswijk, een idyllisch dorpje gelegen aan de oevers van de rivier de Lek en op slechts 15 minuutjes fietsen vanuit Rijndael, staat bekend om zijn charmante straatjes en historische panden. En op woensdag 13 december 2023 wordt Vreeswijk omgetoverd tot een waar sprookje tijdens het jaarlijkse evenement "Kaarslicht in Vreeswijk".

Lees meer over het programma

De activiteiten van Kaarslicht in Vreeswijk

Vreeswijk biedt tijdens "Kaarslicht in Vreeswijk" een ruim aanbod aan winteractiviteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Wat kan je verwachten?

  1. Lampionnenoptocht: Neem deel aan de sfeervolle lampionnenoptocht en wandel door de verlichte straten van Vreeswijk. Kinderen en volwassenen kunnen hun eigen lampionnen meenemen en genieten van de betoverende ambiance.

  2. Kaarsjesvaart: Ervaar de magie van Vreeswijk (vanaf het water) tijdens de Kaarsjesvaart. Stap aan boord van een boot en vaar langs de verlichte kades, terwijl de lampjes en fonteinen in het water schitteren.

  3. Kerstmarkt: Op de Handelskade vind je een sfeervolle kerstmarkt, waar je kunt genieten van kraampjes vol ambachtelijke producten, kerstdecoraties en lekkernijen.

  4. Kerstwensboom: Breng een bezoek aan de Kerstwensboom en hang jouw persoonlijke kerstwens op.

  5. Vuurspektakel: Laat je betoveren door een adembenemend vuurspektakel. Bewonder de indrukwekkende vuurshows en geniet van de dansende vlammen die de nachtelijke hemel verlichten.

  6. Icecarvingwedstrijden: Bewonder de vaardigheden van getalenteerde ijskunstenaars tijdens de icecarvingwedstrijden. Zie hoe zij met behulp van beitels en zagen prachtige sculpturen creëren uit blokken ijs.
Bekijk de plattegrond
Nieuwegein heeft veel te bieden Bekijk de voorzieningen
Wonen in Rijndael Bekijk de eerste woningen