Wandel deze zomer door de historie van Rijnhuizen

22 april '22

In Rijnhuizen, waar de nieuw te bouwen wijk Rijndael straks onderdeel van uitmaakt, is de historie overal zichtbaar. Die historie willen we je graag laten zien en zodoende is er een wandelroute uitgezet die je door middel van een app kan wandelen. Heb je het kasteel Rijnhuizen en de ophaalbrug al gezien? En bekijk ook even de waterpomp en de oude fruitboomgaard. 

image alt

De toekomst van Rijnhuizen

Ondanks de historie van dit gebied, staat Rijnhuizen niet stil. Rijndael wordt daar een mooi voorbeeld van. Er wordt voortdurend gekeken hoe ‘het oude’ een nieuwe bestemming kan krijgen net zoals dat vroeger gebeurde.

De geschiedenis van het gebied mag worden gekoesterd, maar uiteraard wordt er ook naar de toekomst gekeken. Rijndael is daar een goed voorbeeld van. Een bruisende en prachtige wijk waar je prinsheerlijk kunt wonen. Deze wijk past perfect in de visie van het gebied Rijnhuizen: geen massatoerisme, maar bescheiden gastvrijheid en recreatie. Daar is ook bij het ontwerpen van de woningen rekening mee gehouden door middel van kwalitatieve bouw met soms een knipoog naar de historie, met veel groen en veiligheid voor bewoners en bezoekers.

Rijnhuizen en Rijndael moeten een plek worden waar men elkaar opzoekt en prettig kan wonen en recreëren. In Rijnhuizen ontmoeten historie en nieuw elkaar. Met het kasteel in het midden als levendig bewijs.

Kasteel Rijnhuizen

Nu we het toch over het kasteel hebben, deze mag uiteraard niet ontbreken op de wandelroute. Dit prominente gebouw ademt de historie van Rijnhuizen en laat ook de veerkracht van Rijnhuizen zien. Kasteel Rijnhuizen werd in de loop van de tijd verschillende keren verwoest, maar werd keer op keer weer opgebouwd. Het kasteel is een bezoek meer dan waard.

Wandel je mee deze zomer? Onderstaand vindt je de route, maar je kan ook de app met de audiotour downloaden. Scan na het downloaden de QR-code in de onderstaande afbeelding en geniet van de wandeltocht. 

De wandelroute van Rijnhuizen
Ken jij ze al? Deze mannen wonen al jaren in Rijnhuizen
Wil jij in Rijndael wonen? Bekijk het aanbod