Schapen grazen deze zomer bij Fort Jutphaas

21 juli '23

Grazende schapen bij de Fortwachterswoning zorgen deze zomer voor een gezellige en natuurlijke sfeer in Rijnhuizen. Sinds 28 juni jl. lopen er dagelijks 6-8 schapen rond de Fortwachterswoning, onder toezicht van de schaapsherder. Als de herder afwezig is, worden de schapen omringd door een verplaatsbaar hek. De aanwezigheid van de schapen is gepland tot oktober/november 2023.

image alt

Duurzaam en milieuvriendelijk

De keuze om schapen in te zetten als natuurlijke grazers heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn maaimachines niet meer nodig wat zorgt voor een duurzamere en milieuvriendelijkere aanpak. Door hun graasgedrag dragen de schapen ook bij aan de verbetering van de biodiversiteit in de omgeving.

Na verloop van tijd heeft natuurlijke begrazing namelijk een positief effect op de vegetatie. Dit resulteert in een grotere verscheidenheid aan planten. En dat kan weer leiden tot een interessanter en veelzijdiger landschap, dat meer mogelijkheden biedt voor verschillende diersoorten. Als dat geen win-win situatie is!

Behoud van groene omgeving

Bewoners en bezoekers van de wijk zijn enthousiast over de aanwezigheid van de schapen. Ze dragen niet alleen bij aan het behoud van een groene en levendige omgeving, maar ze zorgen ook voor een authentieke en rustgevende atmosfeer bij het historische Fort.

Wil je iets vragen? Neem contact op
Meer nieuws lezen? Nieuwsberichten