Gemeente Nieuwegein keurt plannen goed

16 maart '22

Goed nieuws! De gemeente Nieuwegein heeft de plannen voor de ontwikkeling van duurzame energiezuinige woningen in het zuidwesten van Rijnhuizen goedgekeurd. Rijndael komt weer een stapje dichterbij.

Vervolgtraject Rijndael

Nadat eerder het eerste deel van het principeverzoek was vastgesteld, zijn BPD en KWP aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van het plan waarbij ook de direct omwonenden zijn betrokken. Met de vaststelling van het totaalplan Rijndael door het college, kan de aanvraag omgevingsvergunning binnenkort worden ingediend.

image alt

Woningen en veel groen

Rijndael wordt een wijk met veel ruimte voor ontmoeten, spelen en groen en wordt autoluw.  Naast de circa 200 woningen komt er veel ruimte voor natuur en water. Dat komt onder meer omdat Rijndael naast het Merwedekanaal ligt. De wijk krijgt een mix van hoek- en rijwoningen, 3-onder-1-kapwoningen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen zijn verdeeld over vier deelgebieden met elk een eigen uitstraling.

Enthousiast

Eveline Keizer, ontwikkelingsmanager bij BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling: “Rijndael wordt een ruime en groene woonwijk met een grote diversiteit aan grondgebonden woningen zowel in typen als in architectuur. Er komt een schitterend park met veel ruimte voor kinderen om te spelen, woningen in een boomgaard en veel bestaande bomen behouden een plek in de woonwijk. Rijndael wordt een prachtige plek om te wonen nabij het centrum van Nieuwegein.”

Roy Hasselerharm, directeur van KondorWessels Projecten, vult haar aan: "Door de enorme behoefte aan woningen in deze regio zijn we blij dat de gemeente heeft ingestemd met de plannen voor Rijndael. Samen met BPD gaan we aan de slag met de verdere uitwerking en realisatie van het plan, waarbij we inspelen op de behoeften en wensen van de toekomstige bewoners van dit gebied. Rijndael wordt een prachtige groene wijk waar straks fijn gewoond kan worden in een gezonde leefomgeving."

Aanpassing van Rijnhuizen

De van oorsprong kantorenwijk Rijnhuizen, waar Rijndael onderdeel van uitmaakt, wordt omgevormd naar een levendige, gemengde wijk. Hier zul je nog wel kantoren en bedrijfsgebouwen vinden, maar waar de nadruk ligt op prettig wonen en leven.

Geef je mening Hoe wil jij in Rijndael wonen?
7 redenen om de stap te maken Verhuizen naar Nieuwegein?