Rijndael: historisch wonen op z'n mooist in Nieuwegein

21 mei '21

Het principeverzoek voor het stedenbouwkundig plan voor circa 200 woningen in nieuwbouwplan Rijndael in Rijnhuizen is door het college van burgermeester en wethouders van Nieuwegein akkoord bevonden. Dat betekent dat Ontwikkelcombinatie BPD/KWP, een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en KondorWessels Projecten, de plannen voor de woningen verder kunnen uitwerken. Hier ontstaat een nieuwe wijk op een historische plek.

Vier deelgebieden met elk eigen karakter

Het plan voor de circa 200 woningen bevat een mix van hoek- en rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, 3 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. De van oorsprong kantorenwijk Rijnhuizen wordt omgevormd naar een levendige, gemengde leefwijk. De woningen zijn verdeeld over vier deelgebieden met elk een eigen karakter: Parklaan, Boomgaard, Buitenplaats en Griend. De mix van woningen en de situering ervan passen bij het historische, groene karakter van dit deel van Rijnhuizen met kasteel Rijnhuizen en fort Jutphaas in de buurt. En dat allemaal langs het Merwedekanaal.

image alt

Eigentijdse groene en klimaatadaptieve buurt

Harm Janssen, directeur BPD regio Noord-West: “We zijn blij dat we met gemeente Nieuwegein deze stap in de ontwikkeling van Rijndael hebben gezet. Het stedenbouwkundig plan is met oog voor de historie tot stand gekomen. Rijndael wordt een eigentijdse groene en klimaatadaptieve buurt, omgeven door water. Met dit besluit kunnen we nu aan de slag met het ontwerp van de woningen.”

Plan sluit aan bij Gebiedvisie 'Mooi Rijnhuizen'

De gemeente Nieuwegein is blij dat het nieuwbouwplan aansluit op de Gebiedvisie. Wethouder Hans Adriani: “Dit nieuwbouwplan is een mooie ontwikkeling voor Rijnhuizen en voor Nieuwegein en sluit aan bij onze Gebiedsvisie ‘Mooi Rijnhuizen’. Het gaat om woningen in het hoge segment en dat hadden we ook voor ogen voor dit deel van Rijnhuizen. Hiermee ontstaat er variatie in de soorten woningen in de wijk. Aan de oostkant van Rijnhuizen vooral appartementen, in het middendeel een mix van voornamelijk rijwoningen en appartementen en in het westelijk deel de vrijstaande en 2  en 3 onder 1 kapwoningen. Het hele plan is omgeven en dooraderd met delen van Park Rijnhuizen (het groen en het water in Rijnhuizen). Straks is het voor bewoners en bezoekers mogelijk om via dit groen, langs het Merwedekanaal, het kasteel en het fort een rondje Rijnhuizen te lopen.”

Op de hoogte blijven

De komende periode worden de plannen van de woningen verder uitgewerkt en zal er steeds meer informatie beschikbaar komen op deze website. Heb je interesse en wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Laat dan onderaan deze pagina je e-mailadres achter en abonneer je daarmee op de nieuwsbrief van deze nieuwe wijk.

Vragen? Bel, chat of mail ons
Meer weten over Rijndael? Naar de visie