7 goede redenen om naar Nieuwegein te verhuizen

1 februari '22

Twijfel je nog of Nieuwegein jouw plek is? Dan geven we je hier vast 7 goede redenen om toch die stap te wagen!

image alt

1: De kasteeltuin van Utrecht

Je woont een beetje buiten, met veel lusten van de grote stad, maar niet de lasten. In Nieuwegein profiteer je van het beste van 2 werelden. Hier woon je direct tegen Utrecht aan, maar in een rustige gemeente. En in Rijndael woon je bovendien in 'de kasteeltuin van Utrecht'. Met de kenmerkende historische elementen van kasteel Rijnhuizen en Fort Jutphaas, is dit een unieke plek in Nieuwegein.

image alt

2: De natuur is je buurman

Weidse polders, wandelingen door het Park Oudegein, het uitzicht over de Lek. Nieuwegein staat bekend als een van de gemeenten met het meeste groen in de stad. In Nieuwegein zelf ligt ook het IJsselbos – een groene oase Langs de Kromme- en Hollandse IJssel van zo’n 19 hectare - en bij Vreeswijk vind je natuurgebied de Bossenwaard, grenzend aan de Lek. Wil jij wonen in deze prachtige groene omgeving, dan zit je helemaal goed bij Rijndael. Deze nieuwe woonwijk in het groen ligt midden in Nieuwegein en pal aan het Merwedekanaal.

3: Nieuwegein heeft alles

Bij het ontstaan in 1971 bestond Nieuwegein nog vooral uit drassige weidegronden. Nu, 40 jaar later, heeft de stad eigen winkelcentra, bedrijven- en sportcomplexen, scholen en kinderdagverblijven, wandel- en fietspaden, bioscopen en een gloednieuw theater, een crematorium en begraafplaatsen, buurthuizen, gezondheidscentra, markten en een ziekenhuis. Bovendien is het centrum van Nieuwegein in 2015 volledig gemoderniseerd en uitgebreid tot een nieuw, bruisend stadshart met 155 winkels. Ook heeft Nieuwegein het overdekte winkelcetrum 'Cityplaza', het op 3 na grootste winkelcentrum van Nederland! Voor cultuur en theater kun je in Nieuwegein terecht bij het eigen stadstheater en kunstencentrum De KOM.

image alt

4: En je bent zó in Utrecht

Nieuwegein ligt heel centraal en grenst direct aan de stad Utrecht. Via de snelweg ben je in een mum van tijd in hartje centrum. Maar met de auto kun je nog veel meer kanten uit. Nieuwegein ligt namelijk ingesloten tussen 3 snelwegen: de A2, A12 en A27. Maar ook lopend, op de fiets, met de bus of sneltram kun je overal komen. Zo ben je ook met het OV snel in Utrecht. Er is een aantal buslijnen én een sneltram die Nieuwegein verbinden met Utrecht en IJsselstein. Tot slot is er ook een bus-, voet- en fietsverbinding met Vianen over de Lek.

image alt

5: Gewoon een parkeerplek

Met de auto overal heen kunnen, is handig. Maar een parkeerplek vinden, dat is in veel steden een uitdaging. In Nieuwegein gelukkig niet! Hier is het wel makkelijk om je auto kwijt te kunnen. Áls je al moet betalen, dan betaal je een stuk minder dan in andere steden in de Randstad, maar in Rijndael parkeer je de auto natuurlijk gratis voor de deur.

6. Meer huis voor je geld

We weten allemaal dat de huizenprijzen flink stijgen en je steeds minder vierkante meters krijgt voor je geld. Ook de huizenmarkt in Nieuwegein – altijd een 'goedkope oase' in en om Utrecht - wordt steeds populairder. Toch is een gemiddelde eengezinswoning hier nog altijd goedkoper dan in Utrecht of Leidsche Rijn. Of dan in Amsterdam, waar je met gemak 3 ton betaalt voor een appartement van nog geen 50 m2. Met de gemiddelde vierkante meterprijs van zo’n 3734, kun je hier nog betaalbaar wonen in het groen, terwijl je toch binnen een half uur in hartje Utrecht staat.

image alt

7: Nieuwbouw

Rijndael is helemaal nieuw. En dat is hartstikke fijn! Nieuwbouw brengt namelijk heel veel voordelen met zich mee. Zo zijn de woningen goed geïsoleerd (wat zorgt voor comfort én een lagere energierekening), heb je weinig onderhoudskosten dankzij alle nieuwe en duurzame materialen en voldoen de woningen aan de wettige eisen voor geluidsisolatie (lekker rustig dus). De mix van historie en nieuwbouw maakt Nieuwegein zo bijzonder en aantrekkelijk om te wonen.

Overtuigd?

Ben jij na het lezen van dit bericht overtuigd en wil je de stap wel wagen? Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Rijndael. Je ontvangt dan bericht zodra we meer kunnen vertellen over de woningen en natuurlijk hoor je het direct zodra we wegen wanneer de verkoop start.

Inschrijven
Heb je vragen? Neem contact op
Zoek je droomhuis in Rijndael Bekijk de locatie