Voorzieningen Rijndael

In Rijndael profiteer je van alle bestaande voorzieningen van Nieuwegein, terwijl de directe woonomgeving uit de drukte ligt. Zo kan je heerlijk ontspannen wonen. Met winkelcentrum Cityplaza om de hoek heb je werkelijk alles in de buurt. Van de dagelijkse boodschappen, uitgebreid shoppen, elektronicawinkels én een markt op zaterdag. Maar er is meer...

image alt

Ontspannen?

Voor een ontspannen avondje uiteten heb je vanuit nieuwbouwplan Rijndael legio mogelijkheden. Door de groene omgeving loop je zo naar restaurant Celine, dat zich op een geweldige locatie bevindt: in Fort Jutphaas. De contrasten van het stoere en ruige fort, pure gerechten in een mix van de Franse en Scandinavische keuken en een verfijnde bediening met oog voor detail maakt ieder etentje tot een bijzondere belevenis. Met een Michelinster eet je in stijl in Kasteel Heemstede in Houten. Of kies voor Proeflokaal Bregje Nieuwegein. Laat je ook eens smakelijk verrassen door de Nepalese cuisine bij Himalayam of de Griekse keuken bij Oregano. Vanaf je voordeur neem je in ongeveer 10 minuten plaats aan tafel in deze restaurants uit de top 10 van beste restaurants in de omgeving!

Na een heerlijk diner een inspirerende, ontroerende of hilarische voorstelling in Theater De Kom. Voor de laatste topfilms ga je naar het Fulcotheater in IJsselstein, CineLounge in Houten of 1 van de bioscopen zoals Pathé of Kinepolis in Utrecht. En de kinderen? Die worden slimme speurneuzen bij GeoFort Herwijnen.

image alt

Of juist even goed inspannen?

De lijn tussen ont- en inspanning is dun. Wonen in Rijnhuizen geeft een de mogelijkheid om  fanatiek te kunnen hardlopen in de geweldige groene en historische omgeving. Rijndael geeft je deze mogelijkheden. Wat dacht je van een stevige wandeling door de buurt of naar Utrecht, de monumentale boomgaard of langs Fortpark Rijnhuizen naar park De Watertuin?

Als je liever in groepsverband sport, zijn er mogelijkheden te over. Ga een balletje slaan op Tennisvereniging Rijnhuyse, of hockeyvereniging Mixed Hockey Club Nieuwegein bijvoorbeeld.  Pak een fitness- of cardioles bij Gold's Gym of De Mix. Ook voor watersportliefhebbers biedt Rijndael genoeg mogelijkheden met onder andere een kano- en een roeivereniging in de buurt.

Scholen en gezondheidszorg

In Rijnhuizen bevinden zich meerdere scholen en qua gezondheidszorg heeft deze plek heel wat te bieden. Naast het ROC Midden-Nederland zijn er 3 middelbare scholen en 17 basisscholen in de buurt. Van de kleinschalige Montessorischool De Vleugel tot aan openbare basisschool De Krullevaar, dat een speciaal vreedzaam lesprogramma aanbiedt. Voor jouw opgroeiende kinderen is op korte afstand van nieuwbouwplan Rijnhuizen passend onderwijs voor handen. Het Oosterlichtcollege ligt zelfs op loopafstand.

Gezondheid is onbetaalbaar. Maar mocht het nodig zijn, is het goed te weten dat je voor medische hulp ook niet ver hoeft. Binnen 10 minuten bereik je zowel met de auto als met de fiets het St.-Antonius Ziekenhuis. Dit ziekenhuis is onder meer gespecialiseerd op het gebied van cardiologie.

Vragen? Bekijk de veel gestelde
Wonen in Nieuwegein? Dit zijn de highlights