Nieuwbouw in Nieuwegein

Wat maakt dit nieuwbouwplan in Nieuwegein nu zo bijzonder? Naast het wonen in de prachtige groene omgeving met alle voorzieningen dichtbij, maken de karakteristieke historische elementen Rijndael echt uniek.

Historische elementen

Het zuidwestelijke punt van Rijnhuizen wordt door BPD en KondorWessels Projecten ontwikkeld tot een nieuwe woonwijk in het groen, midden in Nieuwegein. Gelegen in Rijnhuizen met kenmerkende historische elementen van kasteel Rijnhuizen en Fort Jutphaas, is Rijndael een unieke plek in Nieuwegein. 

Kasteel Rijnhuizen

Leuk weetjes

Veruit de meest bekende persoon uit Nieuwegein is cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter Toon Hermans. Hij overleed in zijn toenmalige woonplaats Nieuwegein op 22 april 2000. Maar ook op sportief gebied heeft de plaats een beroemde inwoner; beachvolleybalspeler Robert Meeuwsen werd in 2013 wereldkampioen en in 2016 won hij de bronzen medaille bij de Olympische Spelen.

Een bekend monument is De Plofsluis. Dit vreemd ogende betonnen blok aan het Amsterdam-Rijnkanaal speelde een rol in de verdediging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door het onder laten lopen van stukken land hoopte men de vijand buiten de deur te kunnen houden. Om te voorkomen dat de onder water gezette gebieden via het Amsterdam-Rijnkanaal zouden leeglopen, werd de Plofsluis gebouwd. Door het opblazen van de bodem van het betonnen gevaarte zou in 1 keer met 40.000 ton aan brokstukken het hele kanaal worden afgedamd. De sluis is gelukkig nooit in gebruik genomen.

Hier kom je graag thuis

De mix van historie en nieuwbouw maakt Nieuwegein zo bijzonder en aantrekkelijk om te wonen. Hier wil je nooit meer weg. In welk van de 4 deelgebieden kom jij straks thuis?

Bekijk de deelgebieden
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook in Rijndael Nieuwegein wonen? Bekijk het woningaanbod