Nieuwbouw in Nieuwegein

Wat maakt dit nieuwbouwplan in Nieuwegein nou zo bijzonder? Naast het wonen in de prachtige, groene omgeving, maken de karakteristieke historische elementen Rijndael echt uniek. De eeuwenoude bomen, de bijzondere energie die om het kasteel hangt en het fort om de hoek… Wonen in Rijndael is niet zomaar wonen, wonen in Rijndael betekent wonen in de kasteeltuin van Utrecht!

kasteel Rijnhuizen

Dat er om kasteel Rijnhuizen een bijzondere energie hangt, is niet zo maar. Het kasteel heeft in de loop der jaren heel wat te voorduren gehad en dat draagt zij met zich mee. Het begon allemaal als een houten huisje, dat meerdere malen verwoest maar telkens weer opgebouwd werd. Door de jaren heen heeft kasteel Rijnhuizen verschillende eigenaren gekend, ieder met hun eigen verhaal. Samen met de koetshuizen, het theehuisje en het omliggende landgoed vormt kasteel Rijnhuizen één van de bijzonderste locaties in Nieuwegein.

Kasteel Rijnhuizen

Fort Jutphaas

Fort Jutphaas in Nieuwegein is niet enkel een indrukwekkend fort, het is onderdeel van de Hollandse Waterlinie; één van ’s werelds meest bekende waterverdedigingswerken! In 1959 werd de eerste wijnkoperij in het fort gevestigd en ook vandaag de dag wordt de wijnhandel nog ondergebracht in de bijzondere kelders.

Een Franse keuken in het fort

Sinds enkele jaren geven Stephanie en Martijn, eigenaren van restaurant Céline, een hele nieuwe dimensie aan Fort Jutphaas. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun werk bij restaurant De Librije en het duo besloot een Frans restaurant te openen – in het fort! Dineren bij restaurant Céline betekent niet alleen culinair verwend worden, het betekent het monumentale Fort Jutphaas op een hele nieuwe manier beleven!

Voor het hele gezin

Groen, bomen, historie en nog meer groen… Wij snappen dat de kinderen daar op een gegeven moment wel genoeg van hebben. Gelukkig biedt Nieuwegein genoeg leuke uitjes voor het hele gezin! Wat dacht je van een familiemiddag in het bowlingcentrum? Of een avondje discozwemmen bij sport- en zwemcomplex Merwestein? De waaghalzen en druktemakers zullen zich zeer zeker vermaken op de trampolines van Jumpsquare. Voor de scheepsvaart fans is Museumwerf Vreeswijk een absolute aanrader!

Bruisend Utrecht

Wat zo heerlijk is aan het ruime en groene Rijndael? In een oogwenk wissel je het af met de hectiek van het bruisende Utrecht. Binnen een half uur sta je met de fiets in het centrum, dat leuke eettentjes en kroegjes te over heeft. Op zonnige dagen is het heerlijk om richting de Domstad te fietsen en daar samen een ijsje te eten. Óf kies jij ervoor om over het kanaal naar Utrecht toe te varen? It’s up to you!

Bekijk de deelgebieden
Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook in Rijndael Nieuwegein wonen? Bekijk de deelgebieden