Bereikbaarheid Rijndael

Nieuwbouwplan Rijndael ligt op een mooie centrale locatie in Nieuwegein, aan het Merwedekanaal en omgeven door groen. Het gebied vormt de verbinding tussen de binnenstad en de wijk Rijnhuizen. Daarnaast ben je zo in Utrecht, op de fiets, in de auto of met het openbaar vervoer. Deze plek heeft alles in huis voor eindeloos veel woonplezier.

image alt

Eigen vervoer

Het is rustig wonen in Rijndael. Toch ligt het plan heel centraal. 

Boodschappen doen, terrasje pakken, naar school of sporten? Dat kan lekker op de fiets. Binnen 10 minuten kan je alle denkbare voorzieningen bereiken. Zowel via De Rijnhuizerbrug, de opvallende rode ophaalbrug, als via de Plettenburgsebrug aan de zuidkant van nieuwbouwplan, is Rijndael uitstekend bereikbaar.

Liever het gemak van de auto? Via de N408 zit je binnen 7 minuten op Rijksweg A12. Van daar uit ben je in 20 minuten in de historische binnenstad van Utrecht of in 3 kwartier in Rotterdam of Amsterdam. Is je bestemming dichterbij? Dan ben je er via de Blauwe Brug aan de noordkant of via de Plettenburgsebrug aan de zuidkant van nieuwbouwplan Rijndael ook zo. Aan de andere kant van het plan ben je via de Plettenburgerbaan zo op weg.

image alt

Openbaar vervoer

Ook het openbaar vervoer is goed geregeld vanuit nieuwbouwplan Rijndael. Op 350 meter loopafstand vanaf de ingang van de wijk zijn meerdere bushaltes. Nieuwegein heeft geen NS-treinstation, maar wel een sneltram waarmee je in een half uur naar Utrecht Centraal rijdt.

In de komende jaren wordt het zelfs nog veel beter. Het busstation in Nieuwegein wordt getransformeerd tot een modern knooppunt voor tram en bus. Zo komen er haltes die geschikt zijn voor langere trams en elektrische bussen die goed toegankelijk zijn door de lage instap. Fietsers en voetgangers krijgen een directe verbinding langs de verlegde trambaan. In de oude situatie verliep de route door de parkeergarage. Dit alles is volgens de planning van Gemeente Nieuwegein in 2023 gereed.

Vragen? Wij staan je graag te woord
Sport, scholen of recreatie? De voorzieningen rond Rijndael